Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/susannebuhl.dk/photosoflove.dk/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Drop in vielser | Photos of love

Hornbæk Kirke skrev danmarkshistorie med 10 drop-in vielser

 

Der blev skrevet et lille stykke romantisk danmarks- og kirkehistorie i Hornbæk Kirke i dette års udgave Kulturnatten. Som den første kirke i Danmark arrangerede Hornbæk Kirke drop-in vielser efter samme princip, som drop-in dåb, der har vundet indpas flere steder i landet. Men Hornbæk blev altså det første sted, hvor man også viede par, der ”kom ind fra gaden”.

Hele 10 par benyttede sig af muligheden – så det blev måske også den travleste aften i kirkens historie. 10 vielser svarer til det samme som kirken normalt har har på to sommermåneder.

Helt uden bureaukrati var drop-in vielserne dog ikke, og derfor måtte to par gå skuffede hjem, fordi de ikke havde sikret sig den nødvendige prøvelsesattest. For at kunne blive gift skulle parrene kunne fremvise rette dokumentation for at begge parter opfyldte betingelserne for at indgå ægteskab. At skaffe en prøvelsesattest er i langt de fleste tilfælde en formalitet, der kan ordnes via kommunens Borgerservice.

Introduktionen af drop-in vielser bekræftede sognepræst Bodil Olesens oplevelse af, at der faktisk er mange par, der stadig gerne vil giftes i kirken, men uden det store udtræk.

Drop-in vielserne skabte en national debat om Folkekirkens behovet for at skabe nye, tidssvarende tilbud. Bodil Olesen er da også overbevist om, at det ikke er sidste gang, at Hornbæk Kirke tilbyder drop-in dåb og -vielser.

”Jeg tror, drop-in dåb er kommet for at blive, på samme måde som drop-in dåb er kommet for at blive, på samme måde som også drop-in dåb er kommet for at blive og allerede er blevet vældigt populært. Det er som om tærsklen til kirken bliver lavere på den her måde, og det må den gerne blive,” udtalte en glad Bodil Olesen efter travle arbejdsdag

Hornbæk Kirke tilbød også drop-in dåb på Kulturnatten. Og det tilbud tog 11 personer imod.

Tekst Lotte Lund